TRAVEL

Donderdag
Bon zoals gezegd gingk 's avonds voetballen en daarna naar een feestje voor de verjaardag van Monica. Er was echter een soort van competitie bezig dus konden we niet voetballen. We hebben dan maar ffkes gebasketbald en voor de rest anderhalf uur naar voetbal gekeken. Ze waren wel echt goe. Daarna dan met José, Claudia en Sonia richting het feestje gestapt van Monica (foto). Ik dacht dat het in dezelfde plaats ging zijn als dat van Samuel, maar er waren daar mensen aan het ping pongen dus klaarblijkelijk niet. Het was in het appartement van haar ma. Bon we kwamen daar dan toe, kregen een lekker stukske pizza, terwijl wa praten en dan een stukske taart krijgen alvorens ze de cadeaus opendeed. Ik heb haar 3 soorten Panella en een bloemke gegeven. Dan werd er een beetje gespeeched en een paar dankwoordjes en uiteindelijk weer naar huis. 


Vrijdag
Vrijdag was weer een gewone werkdag maar 's avonds hadden we het plan om Tejo (foto) te gaan spelen. Das best een tof spel waarbij ge met een ijzeren ovaalvormig object in klei gooit. En in het klei zit er dan een veld da ge moet inzitten of ergens da ge moet op zitten (en dan ontploft) zodat ge punten kunt scoren. Vree tof spelleke, terwijl wa pintjes en chips geconsumeerd. Kwas best moe maar daarna zijn we nog met zen alleen gaan dansen. Eén of andere grote club waar er veel volk zat maar ge had wel nog genoeg ruimte om te dansen dus da was ideaal. 2 flessen agua ardiente geconsumeerd (met 10 man) en nog 2 shotjes (€2) die echt wel lekker waren nog. Bij toeval was Ann-Kristin (duitse uitwisselingsstudente) daar ook met wa vrienden en onze groepen zijn dan zowa gemengd en begonnen ze zowa "dancebattles" te doen maar nie echt natuurlijk. :P Eén van de vriendinnen van Ann-Kristin heeft mij dan een beetje zitten leren dansen en tging wel nog deftig tot da we aan salsa kwamen. Da is me nou toch te moeilijk ze :P Kben dan nog uiteindelijk de zus van Monica tegengekomen (Sonia2) en die had ook geprobeerd me wa salsa te leren maar tevergeefs :P Twas al ne keer 2u (das hier laat om uit te gaan blijkbaar, de clubs sluiten om 3u ofzo) dus we zijn dan voortgegaan. We namen ne taxi naar ene zijn huis en we zagen Roney op de weg dus we zijn dan gestopt om iets te eten :P (ik heb niets gegeten, had geen honger). Daarna benk naar Roney zen kot gegaan voor men rugzak en dan met taxi naar huis om om 3u30 men bed in te kruipen.



Zaterdag
3u30 men bed in, 7u eruit. Vandaag gaan we nog es naar Villa de Leyva, dit keer met andere uitwisselingsstudenten die me gevraagd hadden of ik mee wou. Waarom nog eens naar Villa de Leyva? Festival de cometas. Klinkt spectaculair maar het is uiteindelijk veel mensen die met zo nen vlieger spelen (foto's). Was wel wree schoon om te zien en zeker als die lange vliegers opstijgen. Heb terwijl een ijsje gegeten en daarna hebben we wa rond gestapt. In de ochtend wast wree schoon weer, a la espana. Maar 's middags heeft het nu toch hard zitten regenen a la belgica -.- Gewoon hele tijd zitten schuilen, ergens gaan eten en toch voor het eerst hier nen ietwa deftige lasagna gegeten. Ze doen er hier blijkbaar geen tomatensaus bij in ne lasagna. Na het eten was het een beetje gestopt met regenen en zijn we naar het museum van Carmen geweest (foto). Waren wat schilderen, en andere kunstwerken die slecht onderhouden werden. Wree religieus qua thema. Bon het was al eens 17u30 dus zijn we naar den terminal geweest om nen bus te pakken en dan waren we tegen 19u terug in Tunja. We zijn dan nog ff wat gaan drinken en wa babbelen in een cafétje en daarna naar de winkel gegaan die net ging sluiten maar we mochten nog binnen. Daarna hebk een taxi genomen en tegen 21u wask thuis.





Zondag
Goed uitgeslapen. Was nodig, moest nog wa slaap inhalen van de vorige dag. Eerst naar de winkel om wa dingen te kopen om vervolgens nog es een pastatje te maken (foto) en daarna te vertrekken richting het afspreekpunt met Ivan. Goed op tijd want er kwam net nen bus richting Paipa :) Ja inderdaad, we gaan nog eens naar Paipa. Eens aangekomen in Paipa zijn we vlug nen Avena gaan drinken tijdens het wachten op Diana. Daarna hebben we heel lang gestapt richting het meer van paipa (Laguna de sochagota als je wilt opzoeken) en daar hebben we gaan waterfietsen :P Op de waterfiets een beetje zitten 21-igen omdat waterfietsen best nog lastig is en terwijl genoten van het zonneke. Net zoals in Villa de Leyva sloeg het weer om en begon het te regenen, gelukkig was het dit keer zachte regen. Na het waterfietsen terug gestapt richting de terminal van paipa (de terminal is waar alle bussen toekomen en vertrekken), daar achter eten gezocht en uiteindelijk nen hamburger gegeten (foto). Na die foto moesten nog een beetje stappen naar een opstapplek richting Tunja en daar stond nu toch een immense massa volk da naar Tunja wou vertrekken he. Na 40 minuten (als het niet meer was) zatk dan toch op den bus richting Tunja. Ik kwam om 20u10 bij Monica. Das 10 minuten te laat voor game of thrones te zien maar ze hadden het opgenomen dus een beetje teruggespoeld. Zeer goede aflevering en terwijl nog wa van mijnen appeljenever geconsumeerd die ze al 2a3 weken lang hebben bewaard terwijl ze dan van mij zonder mij mochten opdrinken (best vriendelijk he :) ). Daarna nog een fleske tequila met koffiesmaak open geknald. Zolang het bij een kleine hoeveelheid bleef was het te doen. Maar kwas best moe dus kben dan uiteindelijk naar huis gegaan. Taxitje gedeeld met ons Sonia2 en in no time wask thuis. En slapen...




Maandag
Jaja het is hier weer feestdag en vandaag schijnt er een zonne-eclipse te zijn. Stevig ontbeten, middageten overslaan en naar Roney zijn kot geweest omdatk zijn abstract van zijn thesis moest vertalen. Alleh, de vertaling verbeteren :) Daarna benk naar het unicentro geweest omdak onderbroeken wou kopen maar die zijn hier €8-€10 per stuk dus kheb toch gepast. In de plaats wa water gekocht en een ice tea (alleh een variant van icetea). Daarna dan afgesproken terug met Roney en Ivan en we zijn naar het centrum gestapt en op plaza bolivar wa gechilled en wa 21-igen gespeeld met opdrachten. Twas wel tof deze keer. Ik gaf Roney de opdracht dat hij naar een meisje moest gaan om haar nummer te fixen. Hij wist nie wa zeggen dus kzei da em moest zeggen da em nie van hier was en da hij iemand zoekt om hem eens rond te leiden (nee ik pas dit niet zelf toe Linde). Hij hing er dan naartoe en plots was em weg mee haar :P Ze hebben twee rondjes gestapt rond plaza bolivar (foto) en hij heeft het nummer gekregen. Kwam hij terug en zei hij dat hij heeft gezegd dat hij Rowan noemt en dat hij van Amerika is -.- Heeft em toch chance dat da meiske geen engels kan want Roney zijn Engels is nie zo goed, geloof mij ^^ Da meiske bleek van Venezuela te zijn. Later hebben we Roney dan teruggestuurd da em moest vragen of ze nie mee kwam spelen. Da meiske was nog open minded dus ze deed ook mee met de opdrachten enzo dus twas wel tof. We moesten wel ganse tijd spelen da ik geen spaans kan (alleh slechter dan ik het al kan), Roney mocht enkel engels praten en Ivan was van ergens anders in Colombia :D Andere opdrachten waren nog: Chips gaan uitedelen aan iemand, selfies nemen met 3 meisjes, een jongen vragen om de basic steps van salsa te tonen, met de paardjes op plaza bolivar op de foto gaan, naar 3 meisjes gaan en zeggen dat ze mooi zijn, naar een persoon gaan, je tong uitsteken en zorgen dat die dat ook doet. Daarna zijn we gaan eten met Diana, deze keer een hotdog, en daarna naar huis en gaan maffen.






Wist je dat vele studenten hier een werkbeurs hebben om hun studies te betalen? Hierbij werken studenten 80u per semester aan de unief (bv. administratief werk) om te mogen studeren. Het is hier dus niet altijd zoals in België waarbij de ouders betalen of dat je gewoon een beurs krijgt zonder ervoor te moeten werken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boyacá & Monica's family

Voetbal en Ping pong

Week 2 of work